Låna pengar till hus med betalningsanmärkning

Få bolån trots betalningsanmärkning!

Att någon gång  livet drabbas av tillfällig sämre ekonomi kan drabba alla. Du är inte någon sämre människa för det, även om det kan kännas så. Att få en betalningsanmärkning eller flera betalningsanmärkningar behöver inte betyda att du har sämre förutsättningar att klara ett lån. Bolån med betalningsanmärkningar är möjligt. Numera kan du låna pengar till hus med betalningsanmärkning tack vare att det finns långivare som ser till framtida betalningsförmågan snarare än till enbart historiken.

Svårt att få lån är inte samma sak som omöjligt att få lån

Banker ställer ofta krav på god kreditvärdighet vilket bland annat ofta innebär samma sak som fast jobb och att man saknar anmärkning. Numera finns det andra lånegivare än de traditionella bankerna och om du har inkomst och möjligheter att klara av ränta och amortering så har du möjlighet att få ett bolån.

Bolån trots betalningsanmärkning kan ge högre ränta

Ett lån med betalningsanmärkning kan dock innebära att din ränta blir något högre. Detta är för att kompensera vad de anser vara en något högre risk. När anmärkningen är borta kan du antingen byta lånegivare eller förhandla med den nuvarande för att få ner räntan.

Vad är en betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkning inträffar när du inte kunnat betala en räkning eller exempelvis en statlig avgift så som skatt, studielån eller TV-licens. När det handlar om statliga avgifter så går skulden direkt till Kronofogden efter påminnelser och krav. För privata skulder så krävs en så kallas summarisk process där du har möjlighet att bestrida betalningskravet. Om du skulle råka ut för att få en eller flera betalningsanmärkningar så ligger de kvar i tre år från det datum de uppstått. Det är dessutom viktigt och en förutsättning att skulden betalas. Råkar du ut för en utmätning försämras din kreditvärdighet ytterligare.

Återigen. En betalningsanmärkning gör dig inte till en sämre människa.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *